B.D.C.S. logo

B.D.C.S.

Belgian Defence Clothing System

Laatste Nieuws

Survey

Lees meer

04-04-2023, 07:19

Waarom

Hoe dient de Belgische militair van de toekomst er uit te zien ? Hoe zien we zijn kleerkast binnen 5 jaar, binnen 10 jaar, ... Vragen die in de loop van 2019 werden geopperd en die resulteerden in het neerpennen van de doelstellingen van het Belgian Defence Clothing System (B.D.C.S).

Consortium SSC

Het consortium SSC staat voor een samengaan van twee op en top Belgische bedrijven, met name Seyntex en Sioen met een toonaangevende speler uit de Verenigde Staten, Crye Precision®. De leden van het consortium kunnen buigen op een jarenlange ervaring verspreid over de gehele aardbol : Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Nederland, Tsjechië, Israël, Oostenrijk, Oekraïne, Roemenië, Slovenië, Griekenland, Letland, Canada, Verenigde Staten, Brazilië, Peru, Chili, Argentinië, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika, Jordanië, Koeweit, Japan, Singapore, Zuid-Korea, Australië.

Layering System

Het meerlagige isolatiesysteem van het Belgian Defence Clothing System (BDCS) stelt de soldaat in staat zich aan te passen aan verschillende missie-eisen en omgevingsomstandigheden. Materialen bieden een groter scala aan ademend vermogen en bescherming, wat een grotere veelzijdigheid biedt om aan de behoeften van soldaten te voldoen.

BDCS maakt gebruik van een innovatief ontwerp dat het volume vermindert, minder ruimte in beslag neemt en 25 procent minder weegt dan zijn voorgangers. Elk onderdeel van BDCS functioneert alleen of samen met andere lagen als een systeem, waardoor de militair meer opties krijgt en naadloze integratie met draagsystemen en kogelvrije vesten mogelijk is. Het BDCS-ontwerp laat vocht ontsnappen en heeft tegelijkertijd waterafstotende eigenschappen.

Man Vrouw

Decennialang moesten vrouwelijke militairen genoegen nemen met uniformen die ontworpen waren voor mannen, maar dan in een kleinere maat. Dit is niet het geval bij het BDCS-uniform. Voor vrouwen is er een aangepast design verkrijgbaar met meer ruimte in de heupen en benen en een meer getailleerd bovenstuk.

Onze G4 Female Fit uniformen zijn uitgerust met dezelfde innovatieve details en stoffen als het G4 uniform met een design speciaal ontworpen voor vrouwen. Op basis van uitgebreide feedback en evaluaties van eindgebruikers hebben we onze uniformen geoptimaliseerd om het comfort, de beweeglijkheid en functionaliteit voor onze vrouwelijke klanten te verbeteren.

Duurzaamheid

De realisatie van de BDCS artikelen met maximale aandacht voor mens en natuur. Duurzaamheid is hier een doe-woord.

Onze planeet moet nog een eeuwigheid mee en de opwarming van onze aarde ten gevolge van CO2 uitstoot is een serieuze bedreiging en moet beperkt worden daar waar mogelijk. Daarnaast verdient mens en maatschappij het om respectvol te worden behandeld.

Alle leden van het consortium en haar leveranciers werken bewust in de geest van de richtlijn ISO 26000. Deze norm biedt ondersteuning aan organisaties in zowel de publieke als de private sector, in zowel ontwikkelde landen als ontwikkelingslanden aansluitend bij internationale conventies, verdragen en richtlijnen, zoals die van de VN, ILO, OESO en Global Impact.

Socials

Vind ons online

Instagram

Contact

-

-

-

-

-