115

G4 Combat Shirt (P)

Materiaalspecificaties

152 g/m2 modacryl/viscose/nylon jersey breisel 185 g/m2 VTX Ripstop Stretch NyCo + Permetrine

Het G4 Combat Shirt is optimaal geschikt voor gebruik onder kogelvrije kleding en heeft lichte, duurzame, stretch VTX Ripstop-weefsel in de mouwen. VTX Ripstop is snel drogend en zeer goed ademend. Het torsobreisel is een lichte, vlambestendige jersey die vocht van de huid afvoert indien gedragen onder kogelvrije kleding of andere tactische vesten. De zakken op de bovenarm, met rits beschikken over interne expansie, is voorzien van een velcro lus voor badges en een pennenzak met laag profiel. De manchetten hebben verstelbare velcro sluitingen om zand en stof buiten te houden. De zoom is achteraan langer zodat het shirt in de broek blijft. De elleboogbeschermers zijn uitneembaar.

Onze volgende generatie Combat Apparel is voorzien van innovatieve, op maat gemaakte stretch VTX Ripstop™ stof. De romp is gemaakt van lichtgewicht, high performance, vlamwerende jersey stof. Invista's T420 high tenacity nylon vezel maakt het lichter en sterker in de mouwen. Ontworpen om te worden gedragen onder kogelvrije vesten, de geïntegreerde stretch zorgt voor een slankere snit met maximale mobiliteit. Schouderzakken met rits zijn low profile en ontworpen om bulk te verminderen terwijl er nog steeds ruimte is voor alle essentiële spullen. Kraag met rits voor gemakkelijk aan- en uittrekken. Ontworpen voor gebruik met onze afneembare AIRFLEX™ SERIES ELBOW PADS.

Waarom kleding met permethrine? Hoe werkt het?
Permetrine biedt bescherming tegen muggen, vliegen, teken, luizen, ... Deze insecten kunnen bij steken of bijten ziektes overbrengen (bv. malaria, denges, de ziekte van Lyme, gele koorts, West-Nijlziekte, Zikakoorts). Permetrine heeft een “hete voeten”-effect: insecten die op de kleding landen, vinden dit erg onaangenaam en vertrekken direct. Daarnaast is permetrine ook giftig voor insecten: het werkt in op hun zenuwstelsel. Het dragen van met permetrine behandelde kleding verkleint de kans op steken en beten van bovengenoemde insecten met 95%. In de gebruikte concentraties is permetrine niet schadelijk voor de menselijke gezondheid. Permetrine beschermt alleen het bedekte lichaamsdeel. Het wordt aanbevolen om DEET te gebruiken op de lichaamsdelen die niet bedekt zijn. Deze kledingstukken hebben een geel gestikt label met de afbeelding van een mug en zijn tijdens de productie behandeld met permetrine.

Borstmaten

XSmall
Small
Medium
Large
XLarge
2XLarge
3XLarge

Lengtes

SHORT
REGULAR
LONG
XLONG
XXLONG
1
combat_shirt_105_male_detail2.png

adjustable sleeve

2
combat_shirt_105_male_detail4.png

flatlocked seams for comfort

3
combat_shirt_105_male_detail3.png

underarm shaped panels

4
combat_shirt_105_male_detail1.png

Set in shoulder pockets

5